Black Weekend - Se alle de bedste tilbud på produkter, vi allerede elsker og anbefaler! Black Weekend - Se alle de bedste tilbud ❯
Bedste tennisbolde: Se de 5 udvalgte tennisbolde til tennis i 2021

Bedste tennisbolde: Se de 5 udvalgte tennisbolde til tennis i 2021

Den bedste tennisbold er den med en god gummikerne og et godt tykt lag gul lug, der er de små gule hår uden på bolden. Der findes lette, tunge, bløde, hårde og trykløse tennisbolde, der hver og en matcher forskellige spillere. En tennisbold med et godt lag små hår, giver en større friktion mod tennisketcherens strenge og derved kan man nemmere skabe spin i tennisbolden. En kraftig lug giver en tungere bold. De lette tennisbolde har en anelse mindre, men lige tilpas nok, så de også kan give mere spin. Her i denne guide finder du de bedste og mest populære tennisbolde netop nu!

Af Wimbledons tennisguru
Priser er opdateret i dag søndag d. 28 november 2021. Indholdet er opdateret torsdag d. 18. november 2021 og er oprindeligt udgivet lørdag d. 16. januar 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Slazenger Wimbledon tennisbolde

Konklusion: Her er de bedste tennisbolde

Slazenger Wimbledon tennisbolde er udvalgt af Rune, som de bedste tennisbolde i november 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af tennisbolde

Med de bedste tennisbolde kan du få lov til at brillere med dit spil. Vælger du en tennisbold, der passer til dit spilleniveau og din spillestil, så vil du mærke en tydelig forskel.

Tennisboldens hårdhed og lug har stor betydning for, hvordan tennisbolden præstere mod ketcheren og det er vigtigt, du vælger den bedste tennisbold til lige netop dig.

Læs med videre hvor jeg gennemgår de bedste tennisbolde på markedet og bagefter guider dig i, hvordan du vælger den rette type tennisbold.

3 ting du bør holde fokus på når du køber tennisbolde

  1. Vælg en tennisbold i den rigtige hårdhed - tennisboldens hårdhed har betydning for, hvor let bolden er at styre. Den mest almindelige type tennisbold er den mellemhårde tennisbold, der passer til alle niveauer. Der findes blødere tennisbolde til børn.
  2. Tykkelsen på det gule lug har betydning - Tykkelsen på det gule lug på tennisbolden har betydning for, hvordan tennisbolden rammer tennisketcherens strenge. Jo mere lug jo blødere rammer den. Meget lug giver et god spin i bolden - lidt lug gør bolden lettere.
  3. Køb ikke for avancerede bolde - dine tennisbolde skal passe til dit spilleniveau og ikke det spilleniveau du stiler mod. Er du selv en medium spiller og vælger en tennisbold til professionelle, så vil bolden være svær at styre og dit spil forringes.

Hvilke tennisbolde er bedst i test?

1. Slazenger Wimbledon tennisbolde

Slazenger Wimbledon tennisbolde

Slazenger tennisbolde

Slazenger Wimbledon er en af de mest kendte tennisbolde verden over. Slazenger Wimbledon er kendt som en utrolig lækker tennisbold at spille med, og tilføjer gode spilleegenskaber, kontrol og lang levetid. Slazenger Wimbledon leveres i rør á 4 stk.... Læs mere hos Tennisshoppen

2. Wilson US Open tennisbolde

Wilson US Open tennisbolde

Wilson tennisbolde

Wilson US Open er en fremragende tennisbold, som benyttes af rigtig mange tennisklubber samt privatpersoner. Wilson US Open er en tennisbold, som giver utrolig gode spilleegenskaber samt optimal holdbarhed. Wilson er det eneste tennisbrand som er officiel... Læs mere hos Tennisshoppen

3. Wilson Starter Green - Stage 1 tennisbolde

Wilson Starter Green - Stage 1 tennisbolde

Wilson tennisbolde

Wilson Starter Green - Stage 1 Wilson Starter Green - Stage 1 er play & stay tennisbolde, som er lavet til at hoppe langsommere end normale tennisbolde. Play & Stay tennisboldene er nemlig reduceret med 25% i forhold til normale tennisbolde og er derf... Læs mere hos Tennisshoppen

4. Babolat Team All Court tennisbolde

Babolat Team All Court tennisbolde

Babolat tennisbolde

Mega lækker tennisbold fra Babolat, som er super god at spille med.  Kan bruges til alle underlag.  Du får her en Suveræn tennisbold fra hit-mærket Babolat.  Denne tennisbold kombinerer en fantastisk bounce og holdbarhed, med en lækker følelse når... Læs mere hos Tennisshoppen

5. Head Tour XT DTF tennisbolde

Head Tour XT DTF tennisbolde

Head tennisbolde

Den officielle tennisbold i dansk holdturnering I Head Tour XT DTF får du den officielle turnerings tennisbold, der anvendes i danske holdturneringer. Selve tennisbolden er udviklet af eksperter fra Head, i et tæt samarbejde med en lang række professionelle tennisspillere verden over. Derfor skal du spille... Læs mere

Den bedste tennisbold og dens opbygning

Vidste du, at en tennisbold har en helt unik opbygning? Det er ikke blot en skal med luft i og en flot farve...

En god tennisbold er opbygget af en hård gummikerne, hvorpå der er bygget et lag af gul lug. Den gule lug er de små mange hår vi kan se uden på bolden.

Den gule lug, altså de mange små hår, er der ikke for sjov. Hårene gør, at tennisbolden træffer ens tennisstrenge blødere og dermed ikke alt for hårdt.

En sjov detalje vil være, at den gule lug er blevet tykkere gennem de sidste par år. Et tykkere lag hår sikrer en mere holdbar tennisbold, men det giver også mere friktion med strengene på ens tennisketcher. Man kan derfor nemmere skabe spin i bolden.

En let tennisbold er dog udmærket ved at have en anelse mindre lug en den klassiske bold, som de fleste af os formentlig har det helt fint med.

  • En tennisbold med mere lug skaber godt spin i bolden ved træf.
  • En tennisbold med mindre lug er lettere, men den kræver mere teknik for at skabe spin.

Sådan vælger du den rigtige bold til tennis

Når du skal vælge tennisbold, er det vigtigt, at du tænker over, hvilken tennisbold der passer til netop dit spil, niveau og ønsker.

Er du blot på udkig efter en tennisbold uden så mange dikkedarer, så vælg den første vi har udvalgt her i artiklen. Det er en god all-around bold.

Der findes et hav af forskellige tennisbolde, som alle kan kategories forskelligt:

  • Lette tennisbolde
  • Tunge tennisbolde
  • Bløde tennisbolde
  • Hårde tennisbolde
  • Trykløse tennisbolde

Hver og en har hver deres unikke egenskaber, som gør den helt speciel under en tenniskamp.

Overordnet set kan man sige, at ingen tennisbolde er ens, men for størstedelen der spiller tennis i Danmark, så er en bold dog blot en bold. Det er den stadigvæk, til dels, for mig, som tennisspiller.

Nedenfor kan du få et hurtigt indblik i hvordan de forskellige typer af bolde differentierer sig:

Den hårde tennisbold er livlig og hopper meget

Ønsker du en livlig og meget hoppende tennisbold, så kan du overveje en hård tennisbold.

Den giver ikke så meget spin ved træf på strengene og den bliver ej heller trukket flad, som en blødere tennisbold vil gøre.

Den mellemhårde tennisbold til alle niveauer

Mellemvejen er den nok mest populære tennisbold, når man ser på tværs af de forskellige mærker.

Den er nem at spille med og da den ikke er hverken ekstra hård eller blød, så får man et flot spin i sine slag. Det er en god all-around tennisbold, der vil matche de fleste tennisspillere.

Den bløde tennisbold til yngre spillere

Man ser typisk den bløde tennisbold anvendt af yngre tennisspillere, der ønsker en let tennisbold. Den bløde bold er nem at spille med, helt uden, at det kræver specielt god teknik eller megen slagkraft i slagene, for at få et godt spil i bolden.

De bløde tennisbolde kaldes også for play & stay bolde.

De populære skumtennisbolde til børn og nybegyndere

Der findes også tennis skumbolde, som typisk fås størrelserne Ø 9 cm eller Ø 12 cm. Det er ligeså de størrelser man bruger til at spille skumtennis.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 5 tennisbolde, har Rune valgt Slazenger Wimbledon tennisbolde, som de bedste tennisbolde i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 4 andre populære tennisbolde, herunder bl.a. Wilson US Open, Wilson Starter Green - Stage 1, Babolat Team All Court & Head Tour XT DTF.

5 ofte stillede spørgsmål til tennisbolde

Hvilken type tennisbold er god for en begynder?

En mellemhård tennisbold med en god tyk luv er bedst egnet til begyndere, men kan også sagtens bruges af øvede.

Hvad er en play & stay tennisbold?

En play & stay tennisbold er en fællesbetegnelse for de helt bløde tennisbolde, som man ofte anvender til børn.

Har tennisboldens lug betydning for spillet?

Ja, tennisboldens lug har betydning for, hvor hårdt tennisbolden rammer tennisketcherens strenge og dermed hvor meget kontrol du har over bolden.

Findes der forskellige typer af tennisbolde?

Ja der findes forskellige typer tennisbolde. De kan opdeles i henholdsvis lette-, tunge-, bløde-, hårde- og trykløse tennisbolde.

Er det billigere at købe flere tennisbolde på én gang?

Ja, du kan som oftest spare penge ved at købe rør, hvor du køber flere tennisbolde på én gang.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet HEAD Tour, Babolat Roland Garros, Head Davis Cup, Head Pro og Head Tour XT.

Anbefalingerne er givet af • Wimbledons tennisguru
Skriv til Rune

Rune er tennisspiller i sin fritid, men lander nok i gruppen øvet turneringsspiller. Han spiller tennis 1 - 2 gange om ugen, året rundt. Han deltager i klubturneringer rundt omkring i Danmark.

Bedøm denne artikel
15 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5