Black Weekend - Se alle de bedste tilbud på produkter, vi allerede elsker og anbefaler! Black Weekend - Se alle de bedste tilbud ❯
Bedste tennisketcher: Se de 3 udvalgte tennisketchere til junior & voksen i 2021

Bedste tennisketcher: Se de 3 udvalgte tennisketchere til junior & voksen i 2021

Den bedste tennisketcher matcher ens spillestil og niveau. Det kan lyde som en selvfølgelig, men sandheden er dog, at størstedelen køber en forkert ketcher, som er for avanceret. Ord som rammebredde, opstrengningsmønster, størrelse, vægt og grebsstørrelse er blot nogle af de begreber du vil møde når du skal købe tennisketcher. Her i denne guide finder du de bedste og mest populære tennisketchere netop nu!

Af Wimbledons tennisguru
Priser er opdateret i dag søndag d. 28 november 2021. Indholdet er opdateret torsdag d. 18. november 2021 og er oprindeligt udgivet lørdag d. 16. januar 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Wilson Pro Staff Precision Team 100 tennisketcher

Konklusion: Her er den bedste tennisketcher

Wilson Pro Staff Precision Team 100 tennisketcher er udvalgt af Rune, som den bedste tennisketcher i november 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af tennisketcher

Den bedste tennisketcher får dit spil til at gå op i en højere enhed. Den helt rigtige tennisketcher forfiner dit spil og fører dig op på et andet niveau.

Når rammebredde, opstrengning, vægt og greb størrelse er korrekt, så vil du opleve en ny naturlighed i dit spil, hvor din tennisketcher bliver en forlængelse af din arm.

Jeg kigger nu nærmere på de bedste tennisketchere på markedet. Det vil sige de tennisketchere, der har begejstret både anmeldere og spillere mest.

Dét bør du holde fokus på når du køber tennisketcher

 1. Din tennisketcher skal passe til dit niveau - Når du køber tennisketcher, så er det vigtigt, at du vælger en ketcher, der passer til dit spilleniveau. En ketcher til en øvet vil være umulig at styre for en begynder.
 2. Det er vigtigt at grebet har den rette størrelse - Grebet på din tennisketcher skal passe til din hånd. Ved et almindelig greb om tennisketcheren skal der være et mellemrum mellem håndfladen og fingerspidserne på størrelse med en lillefingerspids.
 3. Vær opmærksom på at opstrengningen har betydning for hvor meget kontrol du har over dine slag - Jo flere strenge, jo mere kontrol har du over ketcheren. Det er en fordel for især begyndere.

Hvilken tennisketcher er bedst i test?

1. Wilson Pro Staff Precision Team 100 tennisketcher

Wilson Pro Staff Precision Team 100 tennisketcher

Wilson tennisketcher

 Wilson Pro Staff Precision Team 100 er en super god tennisketcher til dig, som skal til at prøve kræfter med tennissporten! Du får her en tennis ketcher, som har nogle gode teknologier og funktioner, som er med til at give dig mange timers spilleglæd... Læs mere hos Tennisshoppen

2. Head Titanium S6 tennisketcher

Head Titanium S6 tennisketcher

Head tennisketcher

HEAD Titanium S6 tennisketcher er lavet af letvægtsmaterialerne Titanium og Graphite, hvilket giver en tennisketcher som er utrolig nem at manøvrere med. Derudover har tennisketcheren HEAD Titanium S6 et ekstra stort Sweet-Spot, hvilket sikrer ekstra kraf... Læs mere hos Tennisshoppen

3. Wilson Blade Feel 100 tennisketcher

Wilson Blade Feel 100 tennisketcher

Wilson tennisketcher

Wilson Blade Feel 100 er den perfekte tennis ketcher til dig, som vil føle dig ét med din ketcher. Du får en sublim føling med denne Blade Feel 100, og opnår en virkelig god præcision! Rammen er konstrueret med Basalt Carbon Fiber Composite (BLX), s... Læs mere hos Tennisshoppen

Tennis er en sport i rivende udvikling

Er du også blevet bidt af en gal tennisketcher og mener du, det er på tide, du får din egen tennisketcher?. Om det er første gang du skal købe tennisketcher eller om du har gjort det for år tilbage, så er du sikkert samme sted i dag.

Der er nemlig sket en eksplosion i udviklingen af tennisketcheren det sidste lille årti.

Udviklingen af tennisketcheren og interessen for sporten har gjort, at der i dag er et enormt marked for tennisketchere og tennis udstyr som tennisbolde, tennistasker og lækker tennistøj.

Det er både godt og skidt. Det er rigtigt godt, at der er et stort udvalg, hvad enten du er barn, begynder, voksen eller erfaren, herre eller dame.

Ulempen er, at det store udvalg gør det utrolig svært at gennemskue markedet for at finde den bedste tennisketcher.

Den rigtige tennisketcher er alfa omega for dit spil

Når du spiller tennis er det vigtigt, at du finder den helt rigtige tennisketcher til dig. Det behøver ikke nødvendigvis at være den dyreste, det skal derimod være den, der passer til dit spilleniveau, din spillestil og selvfølgelig også dit budget.

Er du i tvivl om hvilket spilleniveau og spillestil du er på, så kan du med fordel spørge din træner hvis du har sådan en. Han eller hun vil kunne give dig nogle retningslinjer at gå efter. Du kan også spørge en mere erfaren spiller til råds.

Vi gennemgår alle de overvejelser, du bør gøre dig, når du skal købe den bedste tennisketcher.

En tennisketcher er et komplekst redskab eller værktøj som kan hjælpe dig med at brillere på banen - hvis du vælger den rigtige ketcher.

En tennisketcher er ikke bare en tennisketcher. Den har utrolig mange facetter, som adskiller den ene model fra den anden.

For at klæde dig godt på til at købe den bedste tennisketcher, så gennemgår vi her de vigtigste elementer, som du skal være opmærksom på og kende til:

 • Bruger (Barn, voksen, nybegynder, erfaren)
 • Hovedstørrelse
 • Grebstørrelse
 • Rammebredde
 • Opstrengningsmønster
 • Vægt og balance i ketcheren

Som du kan se, så er der mange overvejelser, som man skal gøre sig for at finde den perfekte ketcher til dit spilleniveau, spillestil og pengepung.

Det er vigtigt at længden på din ketcher passer til din højde, så den ikke rammer jorden ved slag.

Vælg en tennisketcher, der passer til dit spille niveau

Når du skal vælge den bedste tennisketcher til dine behov, så skal du netop lede efter en ketcher, der passer til dit spilleniveau og din spillestil.

Du skal ikke begå den fejltagelse at købe en for avanceret ketcher der er designet til en øvet tennisspiller hvis du først selv lige er gået i gang med sporten. Det vil kun give frustrationer, da du endnu ikke er på et niveau hvor du vil kunne kontrollere ketcheren.

Som uøvet vil du gerne have en ketcher der ikke vejer så meget. Som du bliver mere og mere øvet, så vil du gerne have en tennisketcher med mere vægt og en smallere og hårdere ramme.

Tennisketcher til børn

Hvis dit barn viser interesse for sporten, så er det en god idé at investere i en tennisketcher til børn eller juniorer. Tennisketcherens størrelse er nemlig vigtig for at kunne håndtere den ordentlig. En voksen tennisketcher er i reglen for stort til et barn.

Børne tennisketchere til de mindste er meget mindre end ketchere til voksne.

Grebstørrelsen er mindre, så barnet har lettere ved at gribe.

Samtidig er hovedstørrelset ofte større eller samme størrelse, som en voksen ketcher.

Mens børnene er små, er tennis legen vigtigere end kvaliteten på tennisketcheren. Det forandres selvfølgelig i takt med at barnets motorik udvikles.

Skal du lede efter en tennisketcher til børn, så led efter en ketcher med en længde på ca 63 cm.

Tennisketcher til den voksne nybegynder

Hvis du har fået blod på tanden og gerne vil udvikle dit tennis spil, så er du nok nået til erkendelsen af, at det er på tide, at du får din egen ketcher.

Mange starter med at låne ketchere i den klub, hvor de træner. Det er også en god idé, fordi det giver dig mulighed for at prøve forskellige modeller. Men man når et tidspunkt, hvor man bare gerne vil have sit eget udstyr.

Der er rigtig mange forskellige mærker, der sælger tennisudstyr. Nogle af de mest populære er:

 • Yonex
 • Wilson
 • HEAD
 • Babolat

Som voksen nybegynder skal du lede efter en tennisketcher med et stort hoved. Det er typis 100”.

Du skal vælge en ketcher hvor balancen, altså vægten, er nede i grebet, og ikke i hovedet.

Eksperterne anbefaler, at nybegyndere vælger en ramme, der er mere end 21 mm. Det skal være en blød bred ramme.

Ketcherens opstrengningsmønster har også meget at sige for spiloplevelsen. Jo flere strenge jo bedre, når du er nybegynder. Flere strenge giver nemlig mere kontrol.

Den bedste tennisketcher til den øvede tennisspiller

Som øvet tennisspiller har du allerede slidt flere tennisketchere op. Du har derfor en meget bedre idé om hvad der virker for dig.

Alligevel kan det være en stor udfordring at vælge ny ketcher, fordi der hele tiden sker så meget med teknologien indenfor tennisketchere.

Når du er en øvet tennisspiller, så har du bevæget dig væk fra de helt lette begynder tennisketcher. Du vil nu gerne have en noget tungere ketcher.

Du har også specifikke krav til rammen, der nu gerne må være tyndere og stivere.

Når det kommer til dine strenge, så har du helt sikkert også specielle præferencer, som de skal leve op til.

Vi har samlet nogle eksempler på rigtig gode tennisketchere til den øvede spiller her på siden. Tennisketchere hvor vi ved at du får kvalitet for dine penge.

Bedste tennisketcher til den super seriøse spiller eller dig, der er professionnel

Er du i denne kategori, så har du helt sikkert den nødvendige viden til at vælge den bedste tennisketcher til dig. Vi har ikke nogle guldkorn i ærmet, som du ikke allerede kender til, men vi ønsker dig held og lykke med turneringerne.

Er du i tvivl om to størrelser greb - så skal du altid vælge den mindste.

Din tennisketcher greb har stor betydning

Når du har fundet den type ketcher, som du gerne vil spille med. En ketcher hvor hovedstørrelse, rammebredde og opstrengnings mønster spiller, så mangler du bare at finde det perfekte greb.

Er du det mindste i tvivl mellem to størrelser greb, så vælg altid det mindste.

Årsagen til, at vi anbefaler, at du vælger det mindste er, at du udenpå selve grebet skal have dit overgreb på og det fylder også.

Et overgreb er et 0,5 mm tykt greb som lægges ovenpå det greb som ketcheren er født med fra producentens side.

Sådan finder du det greb der har den rigtige størrelse til dig?

Der er rigtig mange ting som man skal forholde sig til, når man er på udkig efter den næste tennisketcher. Heldigvis er det ganske let at finde ud af om grebet på en ketcher passer i størrelsen til dig.

Du skal blot tage et helt normalt greb på ketcheren, som du vil gøre hvis du skal til at slå til en bold. Og så skal du nærstudere mellemrummet mellem dine fingerspidser og håndfladen.

Hvis mellemrummet er så stort, at du lige akkurat kan få en lillefingerspids ind i mellem, så har du den rette størrelse greb.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 3 tennisketchere, har Rune valgt Wilson Pro Staff Precision Team 100 tennisketcher, som den bedste tennisketcher i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 2 andre populære tennisketchere, herunder bl.a. Head Titanium S6 & Wilson Blade Feel 100.

4 ofte stillede spørgsmål til valg af tennisketcher

Hvornår er et barn stort nok til en voksen tennisketcher?

De fleste børn i 14 års alderen vil være store nok til at bruge en lille voksen ketcher.

Hvor stor en ramme bør en nybegynder vælge?

En nybegynder i tennis bør vælge en blød ramme der er mindst 21 mm tyk.

Hvad er et overgreb på en tennisketcher?

Et overgreb er et tyndt lag, der lægges ovenpå det greb som tennisketcheren er født med.

Er en tennisketcher følsom overfor vand?

En tennisketcher med tarmstrenge kan IKKE tåle vand. Tennisketchere med syntetiske strenge er mindre følsomme, men du bør aldrig opbevare din ketcher udendørs.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Wilson Advantage XL, Wilson Federer Pro 105, Babolat Evoke 105, Head TI Radical Elite, Babolat Boost Aero, Wilson Roland Garros Elite 25 og Babolat Boost Drive.

Anbefalingerne er givet af • Wimbledons tennisguru
Skriv til Rune

Rune er tennisspiller i sin fritid, men lander nok i gruppen øvet turneringsspiller. Han spiller tennis 1 - 2 gange om ugen, året rundt. Han deltager i klubturneringer rundt omkring i Danmark.

Bedøm denne artikel
22 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5