Black Weekend - Se alle de bedste tilbud på produkter, vi allerede elsker og anbefaler! Black Weekend - Se alle de bedste tilbud ❯
Bedste tennisstrenge: Se de 5 udvalgte tennisstrenge til tennisketchere 2021

Bedste tennisstrenge: Se de 5 udvalgte tennisstrenge til tennisketchere 2021

Den bedste tennisstrenge er den med den rigtige tykkelse og ruhed, som man spiller bedste med. I en verden af tennis er netop tennisstrenge det absolut vigtigste tilkøb man kan gøre sig. Det kan ligeså være forskellen på en god og dårlig oplevelse med en tennisketcher. Opstrengningen har stor betydning og bør tilpasses efter spillestyrke, spillertype og ketchertype. Her i denne guide finder du de bedste og mest populære tennisstrenge netop nu!

Af Wimbledons tennisguru
Priser er opdateret i dag søndag d. 28 november 2021. Indholdet er opdateret mandag d. 22. november 2021 og er oprindeligt udgivet lørdag d. 16. januar 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Wilson Sensation tennisstreng

Konklusion: Her er de bedste tennisstrenge

Wilson Sensation tennisstreng er udvalgt af Rune, som de bedste tennisstrenge i november 2021.

Bedste

Købsguide

Det forkerte valg af tennisstrenge eller en forkert hårdhed når ketcheren opstrenges giver en dårlig spiloplevelse. Derfor anbefales det også altid, at du får din tennisketcher opstrenget hos en professionel.

Vi gennemgår i denne artikel de absolut bedste strenge på markedet og vi gennemgår de forskellige strengtyper, så du lettere kan foretage dit valg og vælge den bedste tennisstreng til din ketcher og spillestil.

Læs med videre og undgå at lave kedelige fejlkøb.

De 3 vigtigste ting du bør tage stilling til, når du køber tennisstrenge

 1. Spilleniveau - Dit spilleniveau har stor betydning for dit valg af strenge. Strenge som polyester og hybrid strenge henvender sig udelukkende til øvede og professionelle, hvorimod nylon strenge samt tarm strenge og multifilament strenge både henvender sig til begyndere, øvede og professionelle.
 2. Hård eller blød opstrengning - Den hårdhed hvormed du vælger at få opstrenget din ketcher har afgørende betydning for dit spil. Jo hårdere ketcheren er strenget op jo mere kontrol har du over slagene, men jo mindre kraft er der på dine slag. Omvendt vil en blød opstrengning give dig mere kraft på slagene, men mindre kontrol.
 3. Tarm eller syntetiske strenge - Der findes overordnet to typer tennisstrenge. Tarm tennisstrenge og syntetiske tennisstrenge. Tarm tennis strengen er klart den dyreste, men også den der giver den største elasticitet. Desværre på bekostning af en kort levetid. De syntetiske strenge har en længere levetid, men formår ikke helt at konkurrere med tarm strengenes elasticitet.

Hvilke tennisstrenge er bedst i test?

1. Wilson Sensation tennisstreng

Wilson Sensation tennisstreng

Wilson tennisstreng

Wilson Sensation er en tennisstreng med utrolig meget komfort og boldføling. Wilson Sensation har en tykkelse på 1,30 mm og er derved også utrolig holdbar. Wilson Sensation er en allround tennisstreng til rigtig mange forskellige typer tennisspillere. En... Læs mere hos Tennisshoppen

2. Luxilon Alu Power Rough tennisstreng

Luxilon Alu Power Rough tennisstreng

Luxilon tennisstreng

Luxilon Alu Power Rough er sammen med Luxilon Alu Power Soft den mest anvendte tennisstreng på WTA -og ATP touren. Luxilon Alu Power Rough er mere rug i overfladen og tilføjer derfor ekstra spin til dit tennisspil. Luxilon Alu Power Rough benyttes af blan... Læs mere hos Tennisshoppen

3. Head Lynx tennisstreng

Head Lynx tennisstreng

Head tennisstreng

Head Lynx 200 M er en tennisstreng med super lækre egenskaber!   Tennisstreng i rulle - Head Lynx Control and Touch! Du får her den lækre Head Lynx i en rulle med 200 M streng, så løber du ikke tør lige foreløbig. Strengen henvender sig til klub- og... Læs mere hos Tennisshoppen

4. Head Lynx Tour tennisstreng

Head Lynx Tour tennisstreng

Head tennisstreng

Head Lynx Tour er en lækker tennisstreng fra Head. Den kommer her i en rulle med 200 M.    Tennisstrenge fra Head - Lynx Tour 200 M, 1,25 MM. Denne streng henvender sig til den dygtige motionist, eller high level spilleren, som er hårdtslående. ... Læs mere hos Tennisshoppen

5. Yonex Polytour Pro tennisstreng

Yonex Polytour Pro tennisstreng

Yonex tennisstreng

Yonex Polytour Pro er en tennisstreng fra Yonex, med fokus på komfort.    Yonex Polytour Pro - Tennisstreng på tilbud! Denne streng er strukket under kontrolerede temperaturforhold. Den består af monofilament og er coated med polyester.  Polyto... Læs mere hos Tennisshoppen

Vi hjælper dig med at finde de bedste tennisstrenge

I Danmark har vi længe elsket at spille tennis. De første registrerede tenniskampe i Danmark blev spillet i 1883 og i 1904 indførte DBU de første Danmarksmesterskaber i tennis. Siden har tennis været en stor del af det danske idrætsliv.

Tennis kræver ikke frygtelig meget udstyr. Det kræver et par gode sko og så kræver det den rette ketcher, men de rette tennisstrenge og den rette opstrengning. Det kan lyde ganske enkelt, men fordi tennis er så stor en sport på verdensplan, så findes der også et kæmpe udvalg af tennisudstyr og blandt andet også tennisstrenge som er det vi koncentrere os om i denne artikel. Det store udvalg kan gøre det utrolig svært at vælge de bedste tennisstrenge ud.

Vi har allerede gennemgået de absolut bedste tennisstrenge på markedet med dig. Hvis du ikke allerede har truffet dit valg, så bør du læse med videre, hvor vi gennemgår alt, hvad der er værd at vide om tennisstrenge. Vi gennemgår blandt andet de forskellige typer af tennisstrenge, som du kan vælge mellem.

Vigtigheden af den rigtige streng og den rigtige hårdhed på opstrengningen

Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt tennisstrengen og opstrengningen er for dit spil. For at udnytte din ketchers formåen optimalt og dermed dine egne evner, så er det vigtigt, at du sørger for at få den korrekte hårdhed, når ketcheren skal opstrenges.

Valget af hårdheden, når du opstrenger ketcheren, er altså lige så vigtigt som hvilken streng og ketcher, du har valgt at spille med.

Som udgangspunkt kan man sige, at du får mere kontrol over dine slag, når du opstrenger din ketcher hårdt op. Du får også mindre fart på dine slag, hvilket i sig selv gør slagene lettere at kontrollere.

Opstrenger du til gengæld din ketcher blødt op, så får du mere fart på dine slag, men mindre kontrol.

Der er ikke nogen opstrengning, der er mere korrekt end andre. Har du spillet tennis i et stykke tid, så ved du sikkert allerede, hvilken type opstrengning som du foretrækker.

Tarmstrenge vs. syntetiske strenge

Når man taler om tennisstrenge, så taler man overordnet om to typer af strenge. Nemlig tarmstrenge og syntetiske strenge. De syntetiske strenge findes i mange varianter, som vi kommer ind på om lidt.

Der er fordele og ulemper ved både de naturlige tarmstrenge og de syntetiske strenge. Vi kommer ind på begge dele, så du kan opveje fordele og ulemper og vælge den helt rigtige tennisstreng til dit spil.

4 danske tennisstjerner

Vidste du, at vi i Danmark har opfostret mange store tennisstjerner som for eksempel:

 1. Caroline Wozniacki
 2. Kenneth Carlsen
 3. Tine Scheuer-Larsen
 4. Frederik Nielsen

Tarm tennisstrenge

Tarmstrenge eller natur strenge som de også kaldes, er lavet af tarm fra køer. Tarmstrengen så første gang dagens lys helt tilbage i 1875. Dengang og i mange år frem anvendte man tarm fra får til strengene.

I dag er det tarm fra køer, der har den største tilhængerskare. Tarmstrengen er meget dyrere end de syntetiske strenge, men en opstrengning med en naturtarm giver også en helt specielt spiloplevelse.

Spiller du med tarmstrenge, så vil strengene give en større elasticitet og livlighed end de syntetiske strenge. Ulempen ved tarmstrenge er at de er utrolig påvirkelige af fugt. De har derfor som oftest ikke nogen særlig lang holdbarhed og kan på ingen måde bruges i tåge eller regn, da tarmstrengen vil miste sin spændstighed.

Tarmstrenge er særlig velegnet til dig:

 • Der ønsker at spille med Ferrarien indenfor tennisstrenge.
 • Gerne vil spille med en streng med en særlig elasticitet.
 • Der der ikke har noget imod at betale ekstra for en høj kvalitet.
 • Der gerne tager hensyn til luftfugtighed mm for at forlænge levetiden på din tarm opstrengning.

Syntetiske tennisstrenge

Betegnelsen syntetiske strenge dækker over mange forskellige typer af syntetiske strenge, som vi hver især kort gennemgår nu. Med fælles for de syntetiske strenge er, at man har udviklet så meget på dem, at de i dag på rigtig mange parametre minder om den meget dyrere tarmstreng. Men i modsætning til tarm strengene, så har de syntetiske strenge en meget længere holdbarhed og de er ikke på samme måde følsomme overfor fugt.

Nylon tennisstrenge

Nylon strenge er den nok mest benyttede type tennisstreng. Nylon eller polyamid som materialet også hedder har vist sig at være særdeles velegnet til at lave tennisstrenge af.

En nylon tennisstreng består af en fast kerne, som er dækket af op til flere lag af et andet materiale. De mange lag giver tennis strengen en god styrke, der gør, at strengen kan bibeholde det tryk, som den er spændt op på ketcheren med.

Nylon strenge er særlig velegnet til dig:

 • Der ikke ønsker at bruge mange penge på tennisstrenge.
 • Der gerne vil have en streng der har en lang holdbarhed.
 • Der vil være sikker på at strenges opretholder sit tryk ved opstrengning.
 • Nylon strengen kan bruges af både nybegyndere og øvede.

Polyester tennisstrenge

Polyester strengen er mere simpelt opbygget end nylonstrengen. I stedet for mange lag så består polyester tennis strengen af en enkelt polyester fiber, som har en tynd belægning uden om. Polyester strengen kaldes også for en monofilament streng.

Polyester strengen giver mulighed for at vælge lige præcis den tykkelse streng, som du foretrækker. Tykkelsen på strengen har indflydelse på elasticiteten af strengen samt holdbarheden af strengen.

Hvor nylonstrengen har en vis elastisitet, så vil en polyester streng føles stiv at spille med. Til gengæld er den utrolig holdbar, selv hvis du lægger meget kraft i dine slag.

Polyester strenge er velegnet til dig der:

 • Der gerne vil have en ekstra solid og holdbar tennisstreng.
 • Dig der vil være sikker på at strengen opretholder sit tryk ved opstrengning.
 • Dig der ofte skifter strenge.
 • Polyester strengen anbefales kun til øvede spillere.

Hybrid tennisstrenge

Hybrid strengen adskiller sig fra både nylon strengen og polyester strengen ved, at der ikke er tale om én lang fiber, som har en coating af en eller i flere lag. I stedet er en hybrid streng lavet af to forskellige strenge. En streng på længden og en streng i bredden.

Som oftest vil du se en polyester streng brugt som gennemgående streng med en multifilament streng, eller på de dyrere hybrid strenge, en tarmstreng langt på tværs.

Ved at kombinere polyester strengen med multifilament strengen eller en natur streng, så får du en spiloplevelse, der er meget mere levende, da du opnår en anden elasticitet end ved de foregående syntetiske strenge.

Hybride strenge er velegnet til dig der:

 • Gerne betaler lidt ekstra for bedre spilleegenskaber.
 • Der ønsker en streng med meget elasticitet.
 • Der gerne vil spille med en streng der ligger så tæt på tarmstrengen som muligt.
 • Der der ønsker en streng med en vis holdbarhed..
 • Hybrid strenge henvender sig kun til øvede og professionelle spillere.

Multifilament strenge

Multifilament tennisstrenge er de syntetiske strenge, der minder mest om de eftertragtede og dyre tarmstrenge.

Det der gør multifilament strengene specielle er, at de er lavet af mange mikrofibre, som er spundet sammen til en streng. Strengen har en elasticitet som minder om den, du oplever ved tarm strengene, men i modsætning til tarmstrengene, så er multifilament strengene ikke specielt dyre.

Desværre har de ligesom tarm strengene den ulempe, at de ikke har samme holdbarhed som nylon og polyester strengene.

Multifilamente strenge er velegnet til dig der:

 • Vægter elasticiteten i strengene højt.
 • Gerne vil have et alternativ til de dyrere tarmstrenge.
 • Der gerne vil have strenge der minder så meget om tarmstrenge som muligt.
 • Mulifilamente strenge egner sig til øvede og professionelle.

Opsummering

Når du skal have det meste ud af dit spil, så er der flere ting, der skal gå op i en højere enhed, nemlig din koncentration, din tennisketcher, hvilke strenge du har valgt og hvor hårdt du har fået dem opstrenget.

Valget af den hårdhed hvormed du får opstrammet din ketcher, er altså lige så vigtigt som valget af selve ketcheren og strengene.

Hvor hårdt man skal strenge op, hvilke strenge man vælger og tykkelsen på strengene er individuelt og kommer an på din spillestil og naturligvis dit valg af strenge.

Får du strammet din ketcher hårdt op, så vil du opdage, at du får meget mere kontrol over dine slag. Kontrollen kommer dog på bekostning af farten. Jo hårdere din ketcher bliver strammet op jo blødere bliver dine slag nemlig. Omvendt vil du få mere fart på dine slag, hvis du vælger en blød opstramning. Til gengæld vil du opleve, at du har mindre kontrol over dine slag.

Det ene kan ikke siges at være bedre end det andet, da du både finder top professionelle tennisspillere, der spiller med blød og hård opstrengning. Du er nødt til at prøve dig frem, hvis du ikke allerede kender din spillestil.

Valget af strenge kommer helt an på dit budget, din spillestil og dit spilleniveau. Vi har her gennemgået de forskellige typer af syntetiske strenge samt tarm strengen så du er godt klædt på til at træffe dit valg.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 5 tennisstrenge, har Rune valgt Wilson Sensation tennisstreng, som de bedste tennisstreng i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 4 andre populære tennisstrenge, herunder bl.a. Luxilon Alu Power Rough, Head Lynx, Head Lynx Tour & Yonex Polytour Pro.

5 ofte stillede spørgsmål om tennisstrenge

Hvilken er den bedste streng til en nybegynder i tennis?

Nylon strenge er gode nybegynder strenge, da de er billige og samtidig utrolig holdbare.

Hvilke er de mest holdbare tennisstrenge?

De tennisstrenge der har den længste levetid er nylonstrenge samt polyester strenge.

Hvad er tarmstrenge lavet af?

Tarmstrenge er lavet af tarm fra køer.

Hvad er syntetiske strenge lavet af?

Syntetiske strenge kan være laves af materialer som nylon, polyester og mikrofiber.

Har tennisstrengene stor betydning for mit spil?

Ja, dit strenge valg har sammen med dit ketcher og hårdheden på din opstrengning stor indflydelse på dit spil.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Solinco Hyper-G, Solinco Tour Bite, Solinco Barb Wire, Babolat RPM Blast, Luxilon Alu Power og Head Lynx Edge.

Anbefalingerne er givet af • Wimbledons tennisguru
Skriv til Rune

Rune er tennisspiller i sin fritid, men lander nok i gruppen øvet turneringsspiller. Han spiller tennis 1 - 2 gange om ugen, året rundt. Han deltager i klubturneringer rundt omkring i Danmark.

Bedøm denne artikel
17 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5