Black Weekend - Se alle de bedste tilbud på produkter, vi allerede elsker og anbefaler! Black Weekend - Se alle de bedste tilbud ❯
Forbedr dine tennis evner & bliv en bedre spiller (+ 8 tips)

Forbedr dine tennis evner & bliv en bedre spiller (+ 8 tips)

Uanset om du er nybegynder eller øvet tennisspiller, så kan der være mange grunde til, at du gerne vil forbedre dine tennis evner. Vi giver dig her en række tips og tricks til at forbedre dine evner på tennisbanen.

Af Wimbledons tennisguru
Indholdet er opdateret onsdag d. 26. maj 2021 og er oprindeligt udgivet mandag d. 17. maj 2021.

Hvordan bliver du bedre til tennis?

Tennis er en rigtig god hobby og sport, fordi du aktiverer din krop, samtidig med at du har det sjovt. Derudover er det en sport, hvor du hele tiden udvikler dig, hvis du bliver ved med at spille.

Du får her 8 tips til, hvordan du bliver endnu bedre til at spille tennis.

 1. Masser af træning

  Det kan være hårdt at blive bedre, og det kan tage lang tid at blive god til en sport. Det er derfor vigtigt, at du aldrig holder op med at øve dig. Det vil sige, at det kræver mange timer på tennisbanen, hvis du gerne vil blive endnu bedre.

 2. Husk at varme op

  Opvarmning er en af de vigtigste dele af den samlede træning, og den kan altså have stor betydning for dit spil. Husk derfor altid at varme op, inden du går i gang med at spille.

 3. Betal for nogle træningstimer

  Selvom det kan koste en del og være dyrt, så kan det være en god idé at købe sig til nogle træningstimer. Ved at få 1-1 træning af en erfaren tennisspiller, får du ikke bare træning men også tips til at forbedre dit spil, som er særligt velegnet til dig og din spillestil.

 4. Find den helt rigtige ketcher

  Hvis du har en ketsjer, der både passer til dit niveau, dit greb og din hånd, spiller du meget bedre. Har du en derimod billigere ketsjer, kan dette påvirke dit spil. Du kan derfor med fordel opgradere den til en bedre model – du vil hurtigt mærke forskellen.

 5. Træn din kondition

  Konditionen er også en vigtig del, når du spiller tennis. Det giver dig en bedre mulighed for at udholde og bevæge dig hurtigere rundt på banen efter bolden. Ved at du øger din kondition, skal du ikke opgive og misse en bold, fordi dine ben er trætte.

 6. Spis rigtigt og drik masser af vand

  Inden du skal ud på banen, er det vigtigt, at du får den rette kost. Det gælder både i dagen op til og på dagen, hvor du skal spille. Du skal sørge for at spise varieret og få masser af kulhydrater, inden du skal yde på tennisbanen.

  Det handler om at gøre alting med måde. Tænker du bare en lille smule over, hvad du spiser, så er du allerede godt på vej.

 7. Benyt det korrekte greb

  Der findes forskellige greb til forskellige slag. Det er derfor vigtigt, at du husker at benytte de rigtige greb på banen. Brug for eksempel tid på at øve dem derhjemme, så de ligger naturligt i hånden, næste gang du skal spille.

 8. Øvelse gør mester

  Du har sikkert hørt det mange gange før, at øvelse gør mester. Der er derfor ingen grund til at slå dig selv oveni hovedet over et spil, der ikke helt er gået som ønsket. Alle skal starte et sted, og det er umuligt at vinde hver gang. Men med den rette indsats og masser af øvelse kan du nå, lige så langt som du vil.

  Tro på dig selv – det giver de bedste resultater! Det gælder både i medgang og i modgang og på og udenfor tennisbanen.

Hvad vil du gerne have ud af din tennistræning?

Inden du begynder et dunke dig selv oven i hovedet over dine manglende evner indenfor tennis, så er det vigtigt at spørge sig selv om, hvad du egentlig gerne vil have ud af din træning? Skal det bare være sjovt, give motion eller vil du gerne være professionel tennisstjerne?

Vi ved, at træning er sundt samt gør os lykkeligere, så det er derfor aldrig en dårlig idé at dyrke motion. Det gælder uanset, om det er tennis eller en anden form for træning.

Ofte stillede spørgsmål til forbedring af tennis evner

Kan jeg blive en bedre tennisspiller?

Ja, du kan godt blive en bedre tennisspiller. Det handler bare om, at du øver dig så meget som overhovedet muligt og har det rette udstyr.

Artiklen er skrevet af • Wimbledons tennisguru
Skriv til Rune

Rune er tennisspiller i sin fritid, men lander nok i gruppen øvet turneringsspiller. Han spiller tennis 1 - 2 gange om ugen, året rundt. Han deltager i klubturneringer rundt omkring i Danmark.

Bedøm denne artikel
11 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5